2012-01-09

Tradera - Undvik kontokapning

Tradera använder personnummer för att registrera vem som är innehavare av ett konto. Därför är det väldigt viktigt att registrera ett konto med ditt personnummer innan någon annan gör det och använder det till bedrägerier. Registrera ett konto även om du inte tänker använda det för att undvika eventuella problem.



Hur gör man då om någon annan redan har registrerat ett konto med ditt personnummer?
Dubbelkolla först att du eller någon annan i familjen verkligen inte redan har registrerat ett konto för det personnumret. Om inte, så kontakta Traderas support direkt! De kan då spärra kontot. Hur och om de rättar till det vet jag inte, men nu kan i alla fall ingen använda ditt personnummer till bedrägerier.

Jag har skickat in förslag på hur Tradera kan lösa problemet med att bedragare använder andras personnummer, men Tradera verkar inte vilja lösa det. Mitt bästa och enklaste förslag är att lägga in en "Verifierad användare"-funktion där användare verifierar att man verkligen är den man utger sig för att vara genom att registrera sig med e-legitimation/BankID. När användaren är verifierad så dyker det upp en symbol vid användaren att man är "Verifierad användare". Då behöver inte de som saknar e-legitimation skaffa det, men jag tror nog att de flesta kommer att verifiera sig eftersom det ger en sån tyngd i annonsen att ha den där lilla symbolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar